Cases

UV-desinfektion i medicinsk praksis og vaccinationscentre

På hospitaler og i lægepraksis arbejder læger og plejepersonale midt i konstant eksponering for et stort antal patogener.

Ligeledes skaber aerosoler hos patienter en tandeksponeringsrisiko for tandlæger og tandplejere i tandlægepraksis.
Selvom desinficering af overflader og genstande er almindelig, er luften ikke desinficeret. Aerosoler udgør en betydelig infektionsrisiko.

Konsekvensen: personale og patienter er muligvis ikke sikre. For at modvirke dette bruger nogle medicinske faciliteter, såsom en fodterapeut, en kardiologisk praksis og et vaccinationscenter, allerede desinfektion med UV-lys:

Virusdesinfektion med UV-C-lys i lægepraksis

Virus, bakterier og andre mikroorganismer spredes gennem små vanddråber i luften, såkaldte aerosoler. De kan overleve der i lang tid og overføres fra vært til vært. Risikoen er særlig høj i lokaler med mange mennesker − såsom venteværelser, kontorer, fitnesscentre eller klasselokaler i skolerne. Ofte forværres situationen af, at disse rum ikke kan ventileres godt, eller at der ikke er nogen central ventilation.

Især om vinteren er ventilation også ubehagelig: ideelle betingelser for vira. UV-C-lys er energi og meget effektivt mod vira, bakterier og svampe. Især vira, såsom SARS-CoV-2-virussen og dens mutationer, ødelægges let af UV-C-lys, da de kun har et tyndt lipidlag (fedt).

Dette lag trænger UV-C lys let igennem og ødelægger virussen med det samme. Ældre og præsyge patienter er ofte afhængige af regelmæssig medicinsk fodpleje. Præcis disse personer tilhører risikogruppen for Corona og har brug for særlig høj beskyttelse i podiatripraksis.

Feet care
bed

Virusdesinfektion med UV-C-lys i kardiologi-praksis

Siden januar 2021 har en medicinsk- og kardiologisk praksis i Aschaffenburg været udstyret med Soluva Air W UV-C luftfiltre fra Heraeus Noblelight. Undersøgelserne bekræfter, at UV-C-lys kan gøre overflader kimfrie.

For nyligt er det bevist, at dette også gælder for mikrobakteriel forurenet luft, der ledes forbi UV-C lyskilder. Dette er særligt vigtigt i forbindelse med COVID 19-pandemien, hvor transmissionen sker gennem dråbeinfektion og aerosoler.

Således var det indlysende for ledelsen af praksis at udstyre offentlige rum med denne teknologi, især i behandlingsrum.

Virusdesinfektion med UV-C-lys i vaccinationscenter

At oprette et vaccinationscenter i et rådhus giver særlige udfordringer; logistik, strukturelle forhold og krævende hygiejnestandarder skal overholdes.

Alle, der er vaccineret der, oprindeligt især ældre og præ-syge patienter, men også det medicinske personale på stedet, skal føle sig og være sikre imod utilsigtet indførte vira i vaccinationscenteret. Til dette formål overholdes naturligvis de sædvanlige hygiejnebestemmelser. For nyligt har seks Soluva Air D-systemer i de seks ventilationssystemer i Offenbach vaccinationscenter ydet denne yderligere beskyttelse.

Vaccination
Kindergarten

Virusdesinfektion med UV-C-lys i børnehaven

Børn er nysgerrige og bevæger sig meget rundt. Så i daginstitutioner og børnehaver holder børn ikke permanent afstand fra hinanden eller fra plejepersonalet. Med småbørn er dette helt umuligt.

Derfor kan bakterier og vira lettere sprede sig i børneinstitutioner, og streng hygiejne skal derfor altid opretholdes. Især under Corona-pandemien skal børn og deres plejere være godt beskyttet. Desinfektion har altid været vigtig i børnehaven i Kathinka Platzhoff Foundation, og indtil videre er overfladerne tørret af med desinfektionsopløsninger til dette formål.

Wolfgang Zöller (administrerende direktør) ledte efter metoder til at rengøre luften indendøre på, og hans valg faldt på Soluva-udstyr.

Virusdesinfektion med UV-C-lys gør skoler sikrere

På vegne af byen Hanau installerede Heraeus Noblelight UV-C luftrensningsenheder i klasseværelser på flere kommunale skoler. Sikre og certificerede UV-C luftrensningsenheder blev installeret på væggene, eller eksisterende ventilationssystemer blev eftermonteret i cafeteriet og to klasseværelser i Elisabeth-Schmitz-Schule.

Ligeledes var August Gaul School gymnasium og Anne Frank School Aktivitetscenter udstyret. Eftermontering giver mening i alle eksisterende recirkulationssystemer, hvis de ikke kan betjenes udelukkende med frisk luft. De studerende er ikke opmærksomme på enhedernes funktion. Rengøringsprocessen med UV-C-lys er lugtfri, og lamperne er installeret på en sådan måde, at man ikke udsættes for nogen risiko, når udstyret er installeret korrekt.

School
Church_press_release_Soluva_image_w700

Virusdesinfektion med UV-C-lys i kirker

Store rum som biografer, teatre eller kirker er svære at varme op. Dette gøres ofte med recirkulerende luftvarmer, hvor en brænder varmer luften, og den blæses derefter ind i det store rum.

Virus og andre bakterier fordeles dog på denne måde. Den protestantiske bykirke i Groß-Gerau opvarmes af en brænder i kælderen. Siden Corona-pandemien skal opvarmningen forblive slukket af sikkerhedsmæssige årsager, når folk er i kirken. Opvarmning må kun ske imellem de kirkelige handlinger, så orgelet ikke beskadiges.

Ud over alle de andre foranstaltninger, som f.eks. at holde afstand, hånddesinfektion og masker, gør et kølet kirkeinteriør kirkegudstjenester vanskeligere.

Virusdesinfektion med UV-C-lys i festlokaler

En af de ældste og mest traditionelle tyske sociale klubber er Zwei-Löwen-Klub zu Münster. Medlemmerne, deres familier, venner og gæster samles til forskellige lejligheder i klubhuset på Münster’s Stadtpromenade. Den store balsal, der kan rumme op til 300 personer, bruges til sociale sammenkomster og festlige middage såvel som til kulturelle begivenheder, foredrag og diskussioner. Corona-pandemien stoppede helt brugen af klubben.

Bestyrelsen i klubben ledte derfor efter tekniske løsninger, der gjorde det muligt at afholde Corona-kompatible begivenheder i klubhuset i fuld sikkerhed for alle deltagere. De ansvarlige kom hurtigt på Heraeus Noblelight og udstyrede hallens luftcirkulationssystem med en Soluva Air D.

Party place
Fireman

Virusdesinfektion med UV-C-lys i brandvæsenet

 Intet samfund har råd til at få brandvæsenet til at mislykkes. Det er derfor vigtigt og obligatorisk at desinficere udstyr og køretøjer efter hvert brug. Til dette formål dekontamineres alle overflader typisk ved hjælp af en desinficeringsserviet.

I praktisk drift viser det sig imidlertid, at denne desinfektionsmetode har nogle faldgruber. Desinfektionsservietter har en meget kort holdbarhed, fordi alkoholen fordamper efter ca. en måned. Når du ser bort fra det, sker det også igen og igen, at en bruger ved et uheld trykker på eller justerer switche og systemer, ved utilsigtet at ændre indstillinger, som derefter får systemet til ikke længere at fungere som ønsket. Desuden kan desinfektionsmiddel permanent beskadige elektroniske enheder.

Et håndholdt Soluva-system hjælper nu brandvæsenet i Erlensee. Med det bærbare UV-desinfektionssystem kan en bruger, der bærer beskyttelsesudstyr, let dræbe skadelige vira og bakterier på enhver overflade i direkte synsvidde.

Virusdesinfektion med UV-C-lys i busser

 I kampen mod Corona-pandemien er Hanau den første by i Tyskland, der udstyrer sine busser med UV-C luftrensere fra Heraeus. ”UV-lys er effektivt mod Covid 19 og hjælper med at øge beskyttelsen af befolkningen,” siger borgmester Claus Kaminsky. Brødrene Grimm City har indgået et strategisk udviklingspartnerskab med Heraeus for at bruge UV-C-desinfektion i sine egne køretøjer og rum for beskyttelse af befolkningen.

Hanau Tramway (HSB), byens lokale transportselskab, har installeret sin første offentlige bus med eftermonterede UV-C luftrensere. ”Vores UV-C-lamper gør vira og bakterier uskadelige med en effektivitet på 99,99 % – inklusive Covid-19 patogenet. Dette er bevist ved undersøgelser foretaget af Universitetshospitalet i Tübingen og Boston University, ”siger Heraeus Noblelight CEO Martin Ackermann.

Bus station
Tools

Virusdesinfektion med UV-C-lys til seminarer

 Seminarer, konferencer og tekniske uddannelseskurser er ofte begivenheder, der ikke altid kan erstattes 1-1 af digitale alternativer. Især med praktisk træning spiller emnerne om luftkvalitet og sikkerhed en vigtig rolle. Luftrensning og især steriliseringsudstyr giver en pålidelig teknisk løsning til afholdelse af sikre møder.

Som en videnspartner inden for flydende teknologi lægger Swagelok Frankfurt den højeste værdi i den kvalificerede uddannelse af sine kunder. Derfor forklares de tekniske løsninger ofte praktisk for at muliggøre en sikker anvendelse, hvilket muliggøres vha. brugen af Soluvas brede UV-C program.

For første gang bekræftede det berømte Fraunhofer Institute for Building Physics (FBP) effektiviteten af luftdesinfektion med en selvstændig UV-C luftrensningsanordning. Ved hjælp af en sofistikeret videnskabelig test til at simulere virkelige klasseforhold kan FBP-verificerede Heraeus UV-C luftrensningsanordninger reducere virusbelastningen i lukkede rum med over 99%.

Virusdesinfektion med UV-C-lys i kantiner

 UV-C-lys er energi og meget effektivt mod vira, bakterier og svampe. Især vira, såsom SARS-CoV-2-virussen og dens mutationer, ødelægges let af den. De har kun et tyndt lipidlag (fedt). Dette er let gennemtrængeligt af UV-C lys og ødelægger virussen med det samme.

Soluva har for nylig installeret to Soluva Air W-enheder i deres fabriks- og kontorkantiner i Cambridge, Storbritannien. Begge enheder fungerer som ’Covid-sikre’, og disse to nye installationer har ud over, at medarbejderne holder social afstand, har øget håndvask og maskering, bidraget til at reducere viruseksponeringen betydeligt og gøre arbejdsmiljøet endnu mere sikkert for medarbejderne.

Desinfektionseffekten af UV-C-lys er blevet bekræftet i yderligere tests, f.eks. med hygiejneinstituttet biotec Tyskland eller Universitetshospitalet Tübingen Tyskland.

Firemen
Dance room

Virusdesinfektion med UV-C-lys i dansestudier

 Hip-hop, tango eller line dance, dansestuderende og entusiaster venter på at gå i klubber og på danseskoler igen. Et virtuelt alternativ erstatter ikke personlig dans, hverken professionelt eller i fritiden.

På trods af overholdelse af typiske hygiejneforanstaltninger kan danseskoler ofte kun tilbyde en-til-en-lektioner i pandemitider. Tilstrækkelig ventilation er ofte et problem.

Luftsteriliseringsenheder er et vigtigt og afgørende middel der sikrer tilstrækkelig luftudveksling. Den kimforurenede luft suges ind, desinficeres inde i enheden og frigives kimfri.

Dette reducerer risikoen for infektion enormt og gør dans mere sikkert og trygt. Britt Harrinton og Ute Berné, ejere af danseskolen Berné, stoler på denne UV-C teknologi. ”Vi bruger desinfektionsanordningerne i dansestudiet og i barområdet. På denne måde kan vi tilbyde mere sikkerhed til vores deltagere og også til vores team af undervisere”siger de.

Virusdesinfektion med UV-C-lys i restauranter

Alle vil gerne sidde på en café og komfortabelt kunne drikke en cappuccino eller spise lækkert mad. Typiske hygiejneforanstaltninger, såsom social afstand og maskebæring, hjælper dog med at beskytte mod infektioner, men er svære at efterleve i netop restaurationsbranchen.

Tilføjelse af luftrensningsanordninger er endnu sikrere, så kunderne kan sidde på caféen og føle sig trygge. Jens Arndt, konditor og operatør af Café Schien i Hanau, Tyskland, installerede to UV-C luftrensere i forbindelse med spiseområdet.

Han kendte allerede UV-C-lysets desinficeringsevne, fordi han bruger UV-C i sit akvarium derhjemme til at ødelægge alger og bakterier, så han var ikke længe om at bliver overbevist om at UV-C-lys var den rigtige løsning.

”Jeg tøvede ikke et øjeblik, da jeg hørte om luftsteriliseringsanordningerne fra Heraeus,” rapporterer han. ”Alle virksomheder, især madservering og restauranter, bør anerkende denne mulighed. Når alt kommer til alt er det ikke kun kunderne, der skal være i stand til at trække vejret i ordets rette forstand – det er også vigtigt at beskytte dit personale, så de trygt og sikkert kan gå på arbejde hver dag.”

restaurant
Handheld

Virusdesinfektion med UV-C-lys ifm. facilitetsstyring

WISAG Facility Service Holding er en af de førende udbydere af faciliteter i Tyskland og en specialist inden for rengøring af fast ejendom. Siden Corona-pandemien har kunderne lagt endnu større vægt på hygiejne, og virksomheden observerede en enorm stigning i efterspørgslen efter desinfektion af overflader.

Konventionelt gøres dette ved at tørre af med desinfektionsopløsninger. Denne våde desinfektion når sine grænser, når dokumenter og papirstakke påvirkes, men også med følsom elektronik, skærme og skifteoverflader. I sin søgen efter innovative desinfektionsmetoder kontaktede WISAG UV-eksperterne ved Heraeus Noblelight. Efter en demonstration af UV-desinfektion var WISAG overbevist, og de første håndholdte Soluva-enheder blev bestilt til brug hos kunder og i virksomhedens egne filialer.

Dette gør WISAG til det første firma inden for facilitetsadministration, der bruger de innovative håndholdte Soluva-enheder i stor skala. WISAG har sammensat desinfektions udstyr, som indeholder Soluva håndholdte enheder, det nødvendige beskyttelsesudstyr, UV-teststrimler og også ekstra batterier samt ekstra handsker og visir.

Virusdesinfektion med UV-C-lys i produktionen

 Virus, bakterier og andre mikroorganismer spredes gennem små vanddråber i luften, såkaldte aerosoler. De kan overleve der i lang tid og overføres fra vært til vært. Risikoen er særligt høj i rum med ventilationssystemer. Luftcirkulation med kun en lille del frisk luft øger risikoen for infektion. UV-C-lys er energi og meget effektivt mod vira, bakterier og svampe.

Især vira, såsom SARS CoV-2-virussen og dens mutationer, ødelægges let af UV-C-lyset. Virussen har kun et tyndt lipidlag (fedt). Dette er let gennemtrængeligt for UV-C-lys og ødelægger virussen med det samme.

I deres domicil i Ulm, Tyskland, bygger Thales Group vandrende bølgerør, dvs. komponenter, der skal installeres i satellitforstærkere. Produktionen af sådanne komponenter af høj kvalitet og til brug om bord på satellitter, finder sted i rene rum, fordi arbejdsområdet skal være absolut støvfrit. Her anvendes med succes UV-C lys i produktionen.

Leverandør